NL FR EN
Reserveer online ecologisch advies
 
SON06149.JPG
20210711_181802.jpg
Je tuin is een belangrijk onderdeel van je thuis: een leuke plek om samen te eten, spelen, ontspannen, tuinieren, oogsten en vooral veel te genieten van al het moois. IMBY heeft een voorkeur voor ecologische tuinen met veel variatie en laagjes groen, geuren en kleuren doorheen alle seizoenen en waar de natuur ook haar plek krijgt.

In België is slechts 3% landoppervlakte voorzien als natuurreservaat. Dit is niet genoeg om onze biodiversiteit te beschermen en vele soorten hebben het moeilijk. Alle tuinen samen beslaan 10% van ons land. Elke ecologische, natuurlijke tuin draagt bij tot groter groen netwerk waar de natuur alle kansen krijgt. De grootte van je tuin is niet belangrijk, ook een kleine stadstuin kan men ecologisch inrichten. IMBY wil hier graag samen met jou op inzetten. Lokaal – hoe klein ook - kunnen we mee het verschil maken. Stap per stap, één tuin per keer! Doe je mee?

Een ecologische tuin is niet alleen een oase voor jou en een leefgebied voor planten en dieren, maar het levert ons ook tal van gratis diensten. Bomen produceren immers zuurstof, voorzien ons van zuiver water en houden erosie tegen. Een tuin met diverse beplanting werkt als een spons om water vast te houden en zorgt voor verkoeling in hete droge zomers. Hoe meer inheemse planten in je tuin, hoe meer insecten hier hun ideale leefplek vinden. Zij houden plagen en ziektes in toom en zijn belangrijk voedsel voor vogels en egels. Dankzij onze bestuivers - vlinders, bijen en hommels – kan je bessen, appels en groenten oogsten.

Kortom, een ecologische tuin is een veerkrachtige tuin, beter aangepast aan de grillen van het klimaat en de diversiteit is een lust voor het oog. Deze tekening vat een aantal voordelen samen.
Contacteer ons
Ben je geïnteresseerd in onze aanpak, heb je een dringende vraag of wil je vrijblijvend eens van gedachten wisselen? Contacteer ons en wij antwoorden je zo snel mogelijk!
Nieuwsbrief
Wil je op hoogte blijven? Schrijf je dan in op onze 3‑maandelijkse nieuwsbrief.
Ecologisch adviseur - Trained by Inverde Le réseau nature Velt
Azuria Drone Entity Island stories of change