NL FR EN
Reserveer online ecologisch advies

Ons doelpubliek

Particulieren: IMBY geeft ecologisch advies voor de inrichting van jouw tuin en maakt waar mogelijk ook de verbinding met de omgeving. Dit op basis van jouw wensen en in de stijl die jij graag ziet.  Daarnaast informeren we je ook graag over bestaande overheidssteun en begeleiden je met de aanvraag indien gewenst.
 
Openbare instanties: IMBY gaat graag projecten aan om openbare ruimtes om te vormen naar groene oases voor de bewoners én de biodiversiteit. Dit kan gaan over speelnatuur, ecologische kerkhoven, weelderige parken, tot bloemrijke bermen, op rotondes, enz….
 
Bedrijven: IMBY adviseert bedrijven over natuurvriendelijke oplossingen voor gazons of andere groene plekken nabij het bedrijfsterrein. Ook hier zijn vaak mogelijkheden voor een meer natuurlijke  invulling en kijken we samen hoe verschillende functies te combineren zonder veel onderhoud.

Onze werkwijze

1

Eerste contact

Je neemt vrijblijvend contact met ons op via de website, via telefoon of email met je concrete vraag of wens. Op basis hiervan geven we jou een indicatie van prijs en jij bevestigt of dit OK is voor jou. Hierna contacteren we je of voor een online advies sessie of maken we een afspraak om langs te komen. Jij beslist.
2

Voorbereiding

Wij kijken op gespecialiseerde websites naar de ligging van je tuin, het bodemtype, de nabije omgeving om een eerste idee te krijgen van wat mogelijk is.
3

Plaatsbezoek

We spreken in je tuin af, gaan samen rond en bespreken meer in detail wat je precieze wensen zijn. We nemen foto’s en indien nodig wat afmetingen.
4

Plan van aanpak (+Extra info)

Wij gaan aan de slag en bezorgen je een plan van aanpak.

Extra info: Bij een tuin- en klimaatprofiel geven we je een menu van opties om uit te kiezen. Op basis hiervan geef je aan wat wenselijk is en sturen we nog extra informatie.
5

Uitvoering

Met ons plan van aanpak kan je perfect zelf aan de slag, of we doen het samen. IMBY is beschikbaar voor de uitvoering van kleinere werken (vaste planten border, bloemenweide, aanplanting heg, landschapselementen). Voor grotere werken (poel, volledige tuininrichting, grotere oppervlaktes) werken we samen met onze partners tuinaannemers of je werkt met een aannemer van jouw keuze.
6

Onderhoud & opvolging

Na uitvoering, krijg je van ons een onderhoudsplan om de tuin in topconditie te houden. Als je toch nog graag daarna door IMBY opvolging wenst, kan dat op aanvraag. Je kan ons uiteraard ook nog altijd telefonisch contacteren voor vragen.

Tarieven

Op basis van de diensten hierboven kan je ons aangeven waar je precies naar op zoek bent. Ecologisch advies op maat is sterk afhankelijk van je vraag. Ieders tuin is anders van grootte, smaak en budget. Sommige kunnen we al helpen door een online sessie. Anderen willen een beplantingsplan of technisch advies om zelf mee aan de slag te gaan. Nog weer anderen kiezen graag voor all-in: advies, uitwerking en kant en klare uitvoering. Alles is mogelijk. Neem contact met ons op, dan bespreken we het samen en geven je vrijblijvend een richtprijs. Eens alle details duidelijk zijn, bevestig je of dit voor jou past.
Contacteer ons
Ben je geïnteresseerd in onze aanpak, heb je een dringende vraag of wil je vrijblijvend eens van gedachten wisselen? Contacteer ons en wij antwoorden je zo snel mogelijk!
Nieuwsbrief
Wil je op hoogte blijven? Schrijf je dan in op onze 3‑maandelijkse nieuwsbrief.
Ecologisch adviseur - Trained by Inverde Le réseau nature Velt
Azuria Drone Entity Island stories of change